5 Easy Facts About iç mimari modelleme Described

Bu programlar bir projenin gerçekleştirilmesi ve geliştirilmesi için gerekli olan yeterli ve doğru teknik bilgiyi elde edebilmek amacıyla kullanılır.

AutoCAD: AutoCAD, iç mimari projelerinizi tasarlarken ve çizmenizi sağlar. AutoCAD, iki boyutlu çalışmalarda sıkça kullanılsa da, üç boyutlu modelleme, çoklu katmanlı çizim ve çoklu kullanıcı desteği gibi özelliklere de sahiptir.

Kijk dan deze sessie en leer alles over wat de pCon.planner PRO te bieden heeft, en leer ondertussen hoe u eenvoudig door de pCon.planner kunt navigeren.

Boyutlandırma için entegre seçenekleri kullanın. Tasarımınızın birden fazla görünümünü ve seçimini profesyonelce düzenlemek için sunulan özellikleri değerlendirerek istediğiniz ek bilgileri veya görüntüleri ekleyin.

Diğer üç boyutlu modelleme programlarına kıyasla parametrelere göre işlemlerinizin yapılması ve revize edilmesi çOkay daha basittir. Parametrelerden biri değiştirildiğinde bütün proje anlık olarak şekillenir.

Bu listedeki yazılımlar içerisinde mimarlık sektöründe standart olan ve yaygın kullanılan system olarak 3ds Max öne çıkıyor. Maya ise 3ds Max’in benzeri bir plan olarak 3ds Max methodının bir yedeği niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz.

Aynı zamanda birçok ücretsiz eklentiye sahip olması, projelerinizi daha da geliştirmenize olanak tanır.

Ervaar de meerwaarde van Digital fact in combinatie achieved pCon.planner. Met de VR-Viewer plugin kunt u eenvoudig uw tekening omzetten naar een VR bestand en deze vanuit de pCon.

Ayrıca bu aşamada, projenin teknik çizimleri ve mimari ruhsat projesi temel referans noktalarıdır. Tega Mimarlık olarak çizdiğimiz mimari projelerin uygulamasını en verimli biçimde tamamlamaktayız.

3ds Max ve Maya içinse ücretsiz eğitim versiyonlarını indirerek öğrenme süreciniz için programları ücretsiz olarak edinebilmekte fakat profesyonel olarak ticari işlerinizde kullanmak istediğinizde programları satın almanız gerekmektedir.

Bunlara ek bonus öneri niteliğinde son olarak birkaç programdan daha söz etmek istiyoruz. Bunlardan birisi Alman yazılımı olan Allplan methodı. Alman yazılımları için genelde arayüzleri iyi olmasa da iş bitirici veya faydacı olduklarından söz edilir. Allplan çOkay kullanmadığımız bir software olsa da 3ds Max ve Maya gibi programlara kıyasla mimari modelleme için özelleştirilmiş ve mimarların kullanımına sunulmuş olmasıyla farklılaştığını biliyoruz. 3ds Max gibi programlar ürün ve çeşitli mekanik sistemler için geliştirilmiş olması yönüyle geniş bir alana hitap eden çOkay yönlü programlardır. Bu yönüyle mimari modelleme süreci için dezavantajlı olup mimarlar tarafından kullanılması daha zor ve zahmetlidir.

Rhinoceros mesh tabanlı bir çizim planıdır. Özellikle Grasshopper eklentisi sayesinde parametreler doğrultusunda sınırsız sayıda proje alternatifi sunar. Parametrik tasarımların vazgeçilmez programlarından biridir.

Deprem, yer kabuğundaki ani hareketlenmeler sonucu oluşan ve sarsıntı yaratan doğal bir olaydır. Ülkemiz, deprem kuşağında yer aldığı için deprem riski her zaman mevcuttur. Bu nedenle deprem olduğunu nasıl anlayacağımızı bilmek, kendimizi ve sevdiklerimizi korumak advertisementına...

Mimarların sıklıkla get more info kullandığı 7 farklı iç mekan mimari çizim softwareı bulunuyor. Kullanılacak alana yönelik her bir application farklı bir yönden destek sunuyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *